Jaa

Avustusta sähköautojen latauspisteille työpaikoilla

Sähköautoilu lisääntyy Suomessa hyvää vauhtia, ihmisten ollessa entistä valveutuneempia ympäristöasioissa samalla, kun monet jakavat kokemuksiaan sähköauton käytön helppoudesta ja hyödyistä. Myös latauspaikat huoltoasemilla, julkisilla parkkipaikoilla sekä kauppakeskuksissa ovat yleistyneet ja yhä useammalla sähköauton haltijalla on oma latausasema myös kotona.

Pidemmän työmatkan tekeminen täyssähköautolla saattaa kuitenkin edelleen aiheuttaa haasteita, mikäli autoa ei ole aikaa pysähtyä lataamaan meno- tai paluumatkalla eikä siihen ole mahdollisuutta myöskään työpäivän aikana.

Näihinkin haasteisiin on nyt vastattu. Ympäristöministeriön alaisuudessa toimiva Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA avustaa työnantajia työntekijöidensä sähköisen työmatkailun tukemisessa. ARAlta on ollut mahdollista hakea sähköautojen latauspisteavustusta työpaikoille tämän vuoden alusta alkaen.

Voiko työpaikkamme saada latauspisteavustusta?

ARAn latauspisteavustus on tarkoitettu työnantajille ja työssäkäyntirakennuksen tai -kiinteistön omistajille. Käytännössä avustusta voi siis hakea melkein mikä tahansa työnantajataho, pois lukien valtion omat virastot, kaupalliset pysäköintiyhtiöt ja sähköautojen latausinfra-avustukseen oikeutetut tahot.

Esimerkiksi kuntasektorin työnantajat, säätiöt ja rekisteröidyt yhdistykset voivat siis yksityissektorilla toimivien yritysten tavoin hakea avustusta, mikäli muut hakuehdot täyttyvät.

Latauspisteavustuksen hakuehdot ja määrä

ARA voi myöntää avustusta 750 euroa toimintakuntoiselle ja muuten avustusehdot täyttävälle latauslaiteelle. Yritys voi hakea avustusta myös useammalle laitteelle, mutta yhdelle hakijalle voidaan myöntää avustusta enintään kymmeneen latauslaitteeseen vuodessa ja samalle konsernille enintään viiteenkymmeneen latauslaitteeseen vuodessa. Mikäli eri toimijat toteuttavat latauslaiteasennuksia samaan kohteeseen, on rakennuksen tai kiinteistön avustettavien latauslaitteiden yläraja kymmenen laitetta.

Latauspiste tulee asentaa pääsääntöisesti työntekijöiden käyttöön tarkoitetulle pysäköintipaikalle. Käytännössä esimerkiksi työpaikalla vieraileva asiakaskin voi siis käyttää laturia, kunhan se on työntekijöiden käyttöön tarkoitettu ja pääosin heidän käytössään.

Avustusta tulee hakea ennen kuin latauslaitteet on asennettu valmiiksi asti. Suunnittelu- ja asennusprosessin voi siis kuitenkin aloittaa vaikka nyt heti

Avustusehdot täyttävät latauslaitteet

Työpaikka voi hakea sähköauton latauspisteavustusta, mikäli asennettava latauslaite täyttää seuraavat ehdot:

  • Latauslaite on käyttökuntoinen
  • Latauslaite on varustettu tyypin 2 koskettimella
  • Laitteen latausteho on käyttöönotettaessa vähintään 3,7 kW ja se tukee 11 kW lataustehoa
  • Latauslaitteeseen on mahdollista kytkeä latauskuormanhallinta
  • Avustuksella toteutettava kaapelointi mahdollistaa 11 kW kolmivaiheisen tehon kytkemisen tarvittaessa

Wallen latauslaitteet täyttävät hakemisen ehdot

Mikäli yritys haluaa olla mukana sähköautoiluystävällisemmän infrastruktuurin kehityksessä ja työmatka-autoilun päästöjen vähentämisessä, hyvä ratkaisu tämän toteutukseen on tarjota työntekijöille mahdollisuussähkö-ja hybridiautojen lataamiseen työpaikalla kotimaisella ja luotettavalla latauslaitteella.

Walle 16M ja Walle64 sähköajoneuvojen latauslaitteet täyttävät kaikki avustuksen hakemiseen laitteelta vaadittavat kriteerit.

Walle16M latauslaitteen voi asentaa esimerkiksi parkkihalliin tai ulkona sijaitsevalle pysäköintipaikalle. Se on seinäasennukseen optimoitu, tehokas ja Avainlippu-merkitty latauslaite.Myös taloyhtiökäyttöön tarkoitetun Walle64 latauslaitteen voi asentaa niin sisä-kuin ulkotiloihin. Täysin kotimainen, laadukas laturi on vaivaton asentaa ja käyttää.

Sekä Walle16M että Walle64 -latauslaitteet sopivat kaikkien sähköautomallien lataukseen ja molempien laturien lähtöteho on enintään 3,6 kW yksivaiheisena ja 11 kW kolmivaiheisena.

Ole mukana kehityksessä helpottamassa työntekijöiden arkea ja edistämässä vihreämpää työmatkailua.

Lue lisää sähköautojen latauspisteavustuksesta työpaikoille ja tutustu hakuohjeisiin ja hakemisen ehtoihin tarkemmin Asumisen rahoitus-ja kehittämiskeskuksen verkkosivuilla.

Haluatko lisätietoa Wallen latauspisteen hankinnasta työpaikallesi? Ota yhteyttä https://wallelaturit.fi/ota-yhteytta/

Verified by MonsterInsights